Idrottsfält – 30 år av fingertoppskänsla

Mälarturf har arbetat med idrottsfält i över 30 år. Det ger erfarenhet. Massor av erfarenhet. All denna erfarenhet har vi samlat på oss i form av rutin, kunskap och fingertoppskänsla för idrottsfältens behov.

Bjuder motstånd

Vi använder bara toppsorter som tål hårt slitage. Inga gräsmattor gillar dubbade skor och hårda sparkar. Därför väljer vi på Mälarturf bara de sorter som bjuder hårdast motstånd mot straffsparkar och glidtacklingar. Lika viktigt för oss är att de sorter vi väljer har rätt färg i både dags- och strålkastarljus.

Inget ytvatten kvar

Våra gräsmattor odlar vi bl.a. på naturlig sandjord och i ren SGA-specificerad sand. Det ger en gräsplan som snabbt släpper igenom stora mängder ytvatten. Sanden som bottenplatta håller idrottsfältet torrt och skyddar de känsliga gräsen samtidigt som matcher kan spelas trots att det har regnat 

Imponerande kapacitet

Mälarturf ser till helheten och erbjuder också läggning av idrottsfält. Med dubbla läggarlag når vi upp till 4000 kvadratmeter per dag. Det är en imponerande kapacitet som gör Mälarturf till det säkraste valet för att få planen snabbt spelklar.

Mälarturf färdig gräsmatta
Färdigt gräs