Arena – 30 år av fingertoppskänsla

Mälarturf har arbetat med Arena och idrottsfält i över 30 år. Det ger erfarenhet. Massor av erfarenhet. All denna erfarenhet har vi samlat på oss i form av rutin, kunskap och fingertoppskänsla för idrottsfältens behov. Vi kan nu som Sveriges enda leverantör erbjuda Arena kvalitet odlad i utlagd växtbädd. Växtbädden uppfyller SVFF rekommendationer för spel på elitnivå.

Bjuder motstånd

Vi använder bara toppsorter som tål hårt slitage. Därav har vi valt ut de bästa sorterna av de starkaste arterna. Självklart ingår RPR raj i våra Arena blandningar. Inga gräsmattor gillar dubbade skor och hårda sparkar. Därför väljer vi på Mälarturf bara de sorter som bjuder hårdast motstånd mot straffsparkar och glidtacklingar. Lika viktigt för oss är att de sorter vi väljer har rätt färg i både dags- och strålkastarljus.

Inget ytvatten kvar

Våra Arena mattor odlar vi i utlagd växtbädd. Det ger en gräsplan som snabbt släpper igenom stora mängder ytvatten. Sanden som bottenplatta håller idrottsfältet torrt och skyddar de känsliga gräsen samtidigt som matcher kan spelas trots att det har regnat

Imponerande kapacitet

Mälarturf ser till helheten och erbjuder också läggning av idrottsfält. Vid behov kan vi lägga en plan inom 24h. Det är en imponerande kapacitet som gör Mälarturf till det säkraste valet för att få planen snabbt spelklar.

Bro Park galoppbana. Färdigt gräs på rulle.