Golf – nr 1 i Sverige

Mälarturf är Sveriges största leverantör till golfbanor. Det är ingen tillfällighet – vi är mycket väl förtrogna med de höga kvalitetskrav som ställs på gräs till golfbanor. Golfgräsen ska tåla tuffa tag, upprepad snaggning och att bli mörbultade av järnsexa och driver.

Bara toppsorter

Just därför odlar vi enbart STRI-listans toppsorter. Det garanterar dig som golfbanekund låga kostnader för underhåll och reparation. Grunden i en tålig och tät fairway är de bästa sorterna av de starkaste arterna.

Inga gräsogräs

Det ska bara vara odlade gräs i mattan. Objudna gäster som vitgröe och andra gräsogräs kommer dessvärre med tiden, men ingen golfbana ska behöva betala för att köpa ogräs. Det gör heller ingen som handlar med Mälarturf. Våra rullar är garanterat fria från vitgröe och andra gräsogräs.

Tvättad torv

Har Ni ytor som är extra känsliga för ytvatten eller så kallat hängande vatten, kan våran tvättade torv vara ett alternativ. Efter tvättning levererar vi ett rent rotsystem, detta fodrar ca 6 veckor innan ytan är spelbar. Här undanröjs alla skiftningar mellan den odlade torven och underliggande växtbädd. Våran tvättade torv levereras normalt i rullar som är 60cm breda och 33m långa.

10 år på banan

Med rätt kvalitetsprodukt från Mälarturf är halva slaget vunnet. Sedan återstår läggningen. Vårt legendariska läggarlag med mer än 10 års erfarenhet av läggning av gräs på golfbanor ser till att golfbanan kommer på plats. Proffsigt, säkert och färdigt i tid.